English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


ЕИК по БУЛСТАТ 000024745


централа
088 800 60 80
0751 97 008


факс 0751 97 005


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


имейл: obshtina@gotsedelchev.bg

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Новини от община

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[14.03.2024]

ДОМЪТ НА КУЛТУРАТА В ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е НАПЪЛНО ОБНОВЕН ПО МАЩАБЕН ПРОЕКТ

Община Гоце Делчев реализира успешно пореден голям инфраструктурен проект - „Обновяване и модернизация на Дом на културата „Пейо Яворов“ град Гоце Делчев“. Проектът се финансира чрез комбинирана подкрепа – безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и от финансов инструмент осигурен от Фонд за градско развитие Юг. Общата стойност на проекта е 8 465 058.45 лева.

Главната цел на проекта е подобряване условията за достъп до културен живот чрез модернизация на културната инфраструктура в гр. Гоце Делчев.

В рамките на проекта са изпълнени следните дейности: извършени строителни дейности по цялостно обновяване на сградата и помещения в нея; въведени мерки за енергийна ефективност; възстановени и изградени всички системи, свързани с осигуряване на безопасност по време на провеждане на културните мероприятия и представления; доставени, монтирани и инсталирани нови и модерни системи за озвучаване и акустика, ефектно осветление, сценична механизация и др. в залите в сградата; изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания до всички нива и помещения в сградата.

Днес, община Гоце Делчев проведе заключителните информационни събития по проекта – пресконференция и откриване на обекта. По време на пресконференцията бе представен проекта и всички дейности по него. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов припомни, че сградата е строена преди повече от 40 години и в нея с доброволен труд, материали и всякаква подкрепа е участвало активно местното население. „Искаме всичко това, което е изградено преди години с много любов от хората за хората, да се съхрани и за следващите поколения. Сега го обновихме и ремонтирахме, като то се превърна в един истински модерен и уютен Дом на културата. Много важно е от тук нататък, направеното да се пази и от гражданите“, каза кметът Владимир Москов.

На заключителните информационни събития присъства цялото ръководство на община Гоце Делчев, общински съветници, представители на фирмата – изпълнител на обекта, проектанти, инженери и други лица, участвали в реализирането на проекта. Новата придобивка бе официално открита с прерязването на лентата от кмета на общината Владимир Москов, председателя на Общинския съвет Иван Геров и управителя на фирмата – изпълнител Георги Шапков. След това, всички присъстващи имаха възможността да разгледат на място обновения Дом на културата, както и да присъстват на демонстрация на новите звукови и осветителни системи, с които разполага напълно ремонтираната сцена.

Освен всички направени ремонти и подобрения, посетителите на Дома на културата ще могат да се насладят и на прекрасни картини, съхранени във фонда на читалище „Просвета – 1865“, които красят коридорите и стълбищата.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/